Prepoznala sam gdje su moje unutarnje zabrane, a najbolje mi je bilo - biti drugačija od onog što najčešće radim. Otkrila sam svoje zakopane, zanemarene strane tjelesnog i kreativnog izražavanja. Stavila sam se u neočekivane situacije i na taj način otkrila nova saznanja o sebi.

 

Radeći češće ovakve vježbe i ponavljanjem vježbi i dolazaka u Kubus, uočila sam da mi raste samopouzdanje, da se opuštam i postajem spontanija. Obogaćena sam na više načina: pozitivnim ozračjem, novim vježbama i prekrasnim novim poznanstvima. Najviše me se dojmio način izgradnje timskog rada. Lijep je osjećaj biti prihvaćen i ravnopravan u grupi.

Na ovakvim susretima gdje nikoga ne znam, treba mi određeno vrijeme da se bar malo opustim, a ovdje me iznenadilo što mi odmah na početku nije metala suradnja s drugima. Radeći vježbe sam shvatila važnost promatranja i slušanja. Dolaskom na ovu radionicu sam razveselila sebe, jer sam provela vrijeme radeći nešto kreativno.

 

Kroz vježbe sam osvijestila da se treba jednostavno opustiti i probati. Iznenadila sam se što se nisam trudila razmišljati, već sam pokretom i improvizacijom brzo dolazila do riješenja. Osjećala sam se opušteno i sigurno.

Što više izvodim ove vježbe, lakše prihvaćam ideje i sudjelujem u razgovoru, više slušam druge. Na ovoj radionici sam se osjećala prihvaćeno i uspješno. Odmorila sam i dušu i tijelo.

 

Nakon ove radionice puna sam pozitivne energije, zadovoljna, sretna, puna motivacije za rad sa svojom djecom u razredu i jedva čekam da nešto do toga isprobam. Radeći ove vježbe upoznala sam sebe malo bolje i pozitivno sam iznenadila samu sebe. Dobila sam više samopouzdanja.

Naučila sam nove i zanimljive radnje koje će mi pomoći u komunikaciji s drugima i pred drugima. Shvatila sam i doživjela sebe na jedan drugačiji način i uvidjela da me ljudi shvaćaju na drugačiji način nego što ja to mislim. Oslobodila sam mnoge svoje barijere i samopouzdano izražavala svoje ideje, misli i osjećaje. Prepustila sam se novom iskustvu i bilo je savršeno.

 

Oslobodila sam se u društvu potpuno novih nepoznatih ljudi. Uočila sam veće mogućnosti korištenja tijela za prenošenje poruke. Dogodila mi se nova spoznaja - da se timski može napraviti jako puno, a bez suvišnih riječi, uz suradnju i kompromis. I uvjerila sam se da je zaista manje - više. Ova me radionica raveselila i opustila.