top of page

VIKALICE i NJEŽNICE

Autorica teksta i glazbe: Ivana Marijančić

Instrumentalni aranžmani: mr. sc. prof. Heda Gospodnetić


Želite li se u razredu jednostavno izvikati, a da to bude uz jednostavnu melodiju, veselo, motivirajuće, sa stihovima u rimi? Zajedno, složno, glas izbaciti van, malo zapjevati i dati si oduška! Za to su pogodne ove kratke pjesmice VIKALICE !

Ima ih 15. Kad ih naučite, možete ih izvikati u svojoj grupi za podizanje motivacije ili vam se uklapa vikati ih unutar nekog nastupa, priredbe, predstave, prezentacije. Navalite na njih! Dodajte pokret, skačite i vičite!

Ili želite svi skupa nježno tepati. Zajedno nježnim glasom izraziti poštovanje, pjevajući mekano, stihovima u rimi. Tu su za vas i NJEŽNICE.

Ima ih 10. Kad ih naučite, možete ih posvetiti baš na licu mjesta tamo kome su posvećene ili ćete ih zapjevati unutar nekog nastupa, priredbe, predstave, prezentacije. Dodajte pokret i pjesmom prenesite malo nježnosti. :-)

Dvije vikalice i dvije nježnice su na điberišu. Zašto pjesmice na nepostojećem jeziku ili điberišu? U dramskim igrama i vježbama on se koristi za pojačavanje ekspresivnosti, slobodu zražavanja, intenzivnije komuniciranje. Jezik koji nema poznata nam značenja potiče imaginaciju i veću slobodu izražavanja. Stoga dodajte u interpretaciji puno vašeg izričaja, mimike, pokreta i uz melodije koje su uz tekst na điberišu napravite zanimljivu izvedbu. :-)

Uz notni i tekstualni zapis, tu je i audio CD na kojem je za svaku pjesmu snimljen klavirski aranžman koji može pomoći pri uvježbavanju. Svirana je glavna melodija i prateći akordi. Ovo nije snimano u savršenim studijskim uvjetima u tonskom studiju, no svakako je dobro čujno i korisno za lakše uvježbavanje, te kao instrumentalna pratnja.

 

Uzrast pogodan za korištenje ovih materijala: predškolski i osnovnoškolski, no i svi ostali, zašto ne bi bilo tko. :-)

Cijena jednog kompleta je 18 €  (=135,62 kn)

Poštarina uračunata.

Za naručivanje popunite kontakt obrazac ili iste tražene podatke pošaljite mailom na:

kreativantrening@gmail.com

nakon čega mailom šaljemo daljnje upute.

NARUDŽBENICA:

VikaliceNjeznice-CDcover-slika.jpg
VikaliceNjeznice-naslovna.jpg
3.jpg

Thanks! Message sent.

bottom of page